Inspiratie

Praktische tips en inspiratie voor een gezondere leefstijl

Welkom op mijn inspiratiepagina! Hier deel ik mijn persoonlijke favorieten op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, voeding,  en andere thema's die mij aan het hart gaan zoals natuur en duurzaamheid. Blader door een zorgvuldig samengestelde verzameling van boeken, documentaires, podcasts en artikelen boordevol praktische tips en ter inspiratie van een gezonder, gelukkiger, en duurzamer leven.

Deze selectie geeft je trouwens gelijk de mogelijkheid om mij beter te leren kennen, want naast dat ik dol ben op wandelen in de natuur (en dan het liefst vogels spot) kun je mij in mijn vrije tijd ook vaak tussen de boeken vinden! Ik zal deze lijst dan ook altijd blijven aanvullen.

Icoon voor het thema 'Stress & sereniteit'

Stress & sereniteit

In dit thema deel ik waar ik de afgelopen jaren de beste inzichten en praktische hulpmiddelen heb gevonden om stress te verminderen, focus te vergroten en de kleine dingen van het leven te leren waarderen. Ik hoop dat deze bronnen jou ook handige trucjes zullen bieden om je geluksgevoel net even een treetje te verhogen. Sinds ik bijvoorbeeld het boek van Marian Mudder heb gelezen lig ik iedere avond 20 minuten op een spijkermat en voel ik de oxytocine door mijn lijf heen gieren, heerlijk rustgevend gevoel!

Icoon voor het thema 'Gezonde darmen, gezond lichaam'

Gezonde darmen, gezond lichaam

In dit thema neem ik je mee op een boeiende reis door het lichaam. (Denk aan... The Magic Schoolbus!) Hier vind je levensveranderende inzichten en praktische tips over onderwerpen als darmgezondheid, slaaphygiëne, ons zelfgenezend vermogen, en meer. Ontdek hoe een gezonde darmwerking de sleutel is tot een gezonder lichaam, leer hoe je jouw hormonen in balans kunt brengen, en laten we praten over hoe we "number two" kunnen normaliseren. Dus vertel, kijk jij wel eens achterom?

Icoon voor het thema 'Van bodem tot bord'

Van bodem tot bord

Mijn passie voor gezondheid en voeding gaat hand in hand met mijn missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren tot een duurzamer en bewuster leven. Ik ben er sterk van overtuigd dat hoe bewuster je je bent van je impact op onze planeet, hoe dieper je liefde zult ervaren voor de dingen die van onschatbare waarde zijn voor ons geluk. Onze dagelijkse beslissingen hebben niet alleen invloed op jouw eigen welzijn en geluk, maar ook op de gezondheid van onze planeet. Overweeg bijvoorbeeld eens of jouw geld is ondergebracht bij een duurzame bank, zoals te vinden op de Eerlijke Geldwijzer. Samen kunnen we onze impact op de aarde uitoefenen en haar liefde teruggeven, zodat toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft. Ontdek hoe jouw dagelijkse keuzes, zoals je boodschappen, al een positieve impact kunnen hebben op de toekomst van onze planeet. Laat je inspireren door deze verzameling boeken, documentaires, artikelen en podcasts over onderwerpen als biologische landbouw, bodemgezondheid, en het belang van insecten.

Icoon voor het thema 'Inspiratie voor je ikigai'

Inspiratie voor je ikigai

Waar gaat jouw innerlijke vuur van branden? Waar gaan jouw ogen van sprankelen? Vragen die altijd aan bod komen in mijn trajecten. Ik let er specifiek op of mijn cliënten beginnen te stralen, want niks geeft zo’n boost voor de gezondheid als een passie hebben en elke dag voor het slapen alweer zó veel zin hebben in de volgende dag. Vind hieronder een lijst van inspiratiebronnen om jouw "ikigai" te ontdekken. Wie weet spring jij binnenkort ook vol enthousiasme uit bed nog voordat de zon opkomt, om te doen wat jíj het liefste doet.

Icoon voor het thema 'Koken & kruidenkunst'

Koken & kruidenkunst

Mijn selectie van favoriete kookboeken gaat verder dan alleen recepten: deze boeken geven zingeving aan gezond koken! Ontdek Ayurvedische voedingstips bij allerlei kwaaltjes, verdiep je in culturen waar mensen de prachtige leeftijd van 100 bereiken, leer hoe je voedselverspilling kunt bestrijden en krijg een complete gids voor de voorraadkast. Ik hoop je te kunnen inspireren om je creativiteit bij koken in te zetten zodat het bereiden van een gezonde maaltijd zelfs léuk wordt!

Icoon voor het thema 'Overige ontdekkingen'

Overige ontdekkingen

Ontdek hier een aantal inspirerende bronnen met uiteenlopende onderwerpen, die ik graag ook met je wil delen. Ze zijn voor mij persoonlijk van onschatbare waarde geweest, wie weet zullen ze dat ook voor jou zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over welke hechtingsstijl jij hebt ontwikkeld in de liefde en wat voor soort partners je daarmee aantrekt? Of wellicht heb je de diagnose ADD / ADHD gekregen en zou je graag je eigen brein beter willen begrijpen?