Over mij

In het kort

Ik ben 31 jaar en woon samen met mijn vriend in Amsterdam-Oost. Over het algemeen ben ik rustig en bedachtzaam, maar wanneer het op gezondheid of voeding aankomt kunnen mijn Spaanse roots nog wel eens de overhand nemen. Ik ben een fervent boekenverslindster, boulder graag de hoogte in, pluk bloemen tijdens het wandelen, en kook nooit één keer hetzelfde gerecht. Ik hou erg van leren en experimenteren, zeker als het gaat om nieuwe voedsel- en gezondheidsproducten. Ik test veel uit op mezelf, en denk ook graag creatief mee met anderen in hun proces naar een gezonde levensstijl. Ik probeer ervoor te zorgen dat dit in harmonie gaat met de aarde, want wat heb je aan een gezond lichaam als die op een ongezonde aardbol rondloopt? Gelukkig zit ik vol praktische tips en deel ze te pas en te onpas (sorry vriendlief). Benieuwd naar het pad dat ik heb afgelegd naar een fitte en gezonde versie van mijzelf? Lees dan verder.

Mijn verhaal

Mijn passie voor gezondheid en voeding is uiteraard niet zonder reden begonnen. Ik heb een lange weg afgelegd vol met verdriet en onbegrip, want waarom voelde ik me niet fit en gezond zoals de meeste twintigers?

Mijn verhaal begint op mijn 19de tijdens een aantal maanden backpacken in Zuid-Amerika, waar ik naast quinoa, 'papa’s' en koriander ook mocht proeven van meerdere voedselvergiftigingen en antibioticakuren. Pfoe, wat was mijn buik van slag daarna... Met de kennis van nu weet ik dat mijn darmbacteriën toen totaal door de war zijn geschud. En helaas wist ik op dat moment nog niet dat ik met de juiste voeding en leefstijl mijn microbioom weer kon herstellen.

Door dit gebrek aan kennis ging het in de jaren erna helaas steeds slechter met mij en werd ik vatbaarder voor allerlei verschillende ziekteverwekkers. Ik kreeg sticker na sticker opgeplakt van allerlei behandelaars: ziekte van Lyme, PDS, SIBO, ADD, angststoornis en burn-out. Uiteenlopende symptomen achtervolgden mij jarenlang: haaruitval, acné, eczeem, insomnia, depressie, angstaanvallen, opgeblazen buik, blaasontstekingen en extreme vermoeidheid. Maar bovenal ook frustratie, want wat was er toch met mij aan de hand?

Gelukkig ben ik gezegend met een flinke dosis nieuwsgierigheid, en ben ik steeds nieuwe dingen blijven uitproberen. Zo heb ik inmiddels niet alleen ontzettend veel kennis vergaard, maar ben ik ook terechtgekomen bij de (voor mij) gouden combinatie van voeding en leefstijl, waardoor ik me nu op mijn 31ste fitter voel dan ooit tevoren.

Benieuwd wat jouw gouden combinatie is? Ieder lichaam is uniek en heeft zijn specifieke behoeften. Samen met jou zoek ik graag naar wat voor jou goed werkt. Contact mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en dan gaan we samen vol aandacht deze interessante puzzel leggen.

Afgeronde opleidingen

Toegepaste Psychologie (Hogeschool van Amsterdam), Vitaliteitsfundament (Chivo), Medische Basiskennis (Total Health), Orthomoleculair Adviseur Gevorderd (SOHF)

Anderen over mij

"Anouchka is goed in het geven van praktische tips waar je direct iets mee kan. Ze is vriendelijk, geduldig en zorgvuldig, waardoor je direct het gevoel krijgt dat je klachten serieus genomen worden. Bovendien zoekt ze op een holistische manier naar oplossingen. Dat vind ik erg fijn, gezien ik voorheen op verschillende plekken op zoek moest naar advies over voeding, supplementen, stressreductie en beweging. Bij Anouchka vind ik alles in één!"

Marjolein (32)

"Anouchka heeft me heel fijn geholpen met mijn huid- en stressproblemen. Ze gaf niet alleen tips over voeding maar hielp me ook bij de juiste huidverzorging. M'n huid straalt weer en ik begrijp nu veel beter hoe stress werkt in mijn lichaam en wat ik hier tegen kan doen!"

Charlotte (29)

"Ik heb meerdere malen met mijn vermoeidheids- en darmklachten bij de huisarts aangeklopt, maar werd afgewimpeld en niet serieus genomen. In de zoektocht naar een orthomoleculair therapeut kwam ik al snel bij Anouchka terecht. Zij werkt evidence-based, hanteert een no-nonsense aanpak en legt geen onnodige nadruk op supplementen, zoals bij de meeste praktijken. Ze heeft oog voor de persoon en denkt mee hoe ik door leefstijlveranderingen weer grip op mijn leven kan krijgen. Dankzij Anouchka voel ik mij gehoord en geholpen!"

Eva (28)

"Anouchka is een uitstekende voedings- en leefstijldeskundige die ik ten zeerste aanbeveel. Ik was onder de indruk van haar toewijding aan mijn proces. Met haar deskundige kijk heeft ze me persoonlijk geholpen mijn gezondheidsdoelen te bereiken. Haar kennis en zorgzame benadering hebben een positieve impact op mijn leven gehad. Ik voel me nu oprecht gezonder en energieker dan ooit."

Nick (35)

An arrow pointing left.
An arrow pointing right.